Blogin etusivulle | Projektikorttiin
Kotkan varhaiskasvatuksen kehittämissuunnittelija Pia Eskola ja hankkeen kehittämiskoordinaattori olivat 21.11.18 Helsingissä Loisto-verkoston seminaarissa.
Seminaarissa koordinaattori osallistui työpajoihin Tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen osana pedagogista dokumentointia ja lapsen vasua sekä Vasuperustaista toimintaa tarinallisen leikin keinoin. Vaikka työpajat olivat kestoltaan lyhyitä, olivat ne juuri oivallisia liittyen hankkeemme teemoihin. Kokeneet lastentarhanopettajat jakoivat vinkkejä toteutuksesta ja vinkkasit hyvistä materiaaleista.
Loisto-verkostossa oli esillä innovaatioseinä, jossa Kotkalta oli esillä Vuorovaikutuksellinen pienryhmäpedagogiikka. Kaiken kaikkiaan seminaarin puheenvuorot työpajoista paneelikeskusteluihin laittoivat ajattelemaan myös sitä, että Kotkan valinta kehittämiskohteeksi 2016 oli erittäin hyvä. Tuolloin keskityttiin vahvistamaan vuorovaikutuksellista pienryhmäpedagogiikkaa. Tämän hankkeen aikana moni yksikkö pysähtyi pohtimaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen oppimisympäristön merkitystä. Tällä hetkellä sensitiivisen vuorovaikutuksen ja erilaisissa ryhmissä toimimisen voidaan sanoa olevan Kotkassa erittäin hyvällä mallilla. Tietoa on kertynyt ja saatavilla runsaasti sekä monipuolisten vuorovaikutusta edistävien koulutusten että kunnan sisäisten vertaisvaihtokäytäntöjen ansiosta. Lue lisää peda.net-sivuiltamme.
Kun vuorovaikutus ja lasten tarpeita tukevat pienryhmäratkaisut ovat pitkällä, oppimisympäristöjen suunnitteluun ja arviointiin on helpompi osallistaa myös lapsia. Tätä tehdään Kotkan kaikissa yksiköissä, mutta intensiivisesti pilottipäiväkotien kanssa. Seuraavassa seminaarissa päästään jo varmasti kertomaan uusista kokeiluista ja opituista asioista.
Kirjaudu sisään palveluun, mikäli haluat lisätä oman kommentin.