Kirjaudu sisään Unohditko salasanasi?

Perusopetuksen ja musiikkiopiston yhteinen oppimisympäristö (pemu)

Lauttakylän koulu (luokat 0-6 ja erityisopetus) toimii väliaikaisissa väistötiloissa ja uuden koulukiinteistön tarveselvitys on työn alla. Seudullinen Huittisten musiikkiopisto toimii puolestaan peruskorjausta odottavissa tiloissa. Lauttakylän koulun uudisrakennuksen tarveselvitykseen sisällytetään tilat perusopetuksen 1-6 luokkien lisäksi esiopetukselle, apip-toiminnalle, vammaisopetukselle ja musiikkiopistolle. Tämä edellyttää pedagogiikan, oppimisympäristön ja tilojen mahdollisimman saumatonta yhteennivomista. Tavoitteena on: 1. Luoda suunnitelma fyysisistä puitteista oppijalähtöiselle ilmiöperustaiselle oppimisympäristölle, joka luo mahdollisuuksia oppilaitos- ja oppiainerajat ylittäville pedagogisille ratkaisuille. 2. Muodostaa kuva molempien oppilaitosten toimintakulttuurista ja lähentää henkilöstöjen ymmärrystä oppilaitosten tarpeista tilojen ja järjestelyjen suhteen. 3. Tutkia uudenlaisia yhteiskäyttömahdollisuuksia lisääviä rakenne- ja kalusteratkaisuja. 4. Laatia malli tilaohjelmineen, joka on hyödynnettävissä myös muissa vastaavissa oppilaitoksissa. 


 

Käyttöönottovuosi
1952

Kunta/koulutuksen järjestäjä
Huittisten kaupunki

Koulun nimi
Lauttakylän koulu

Linkki koulun sivuille
http://www.huittinen.fi/lauttakyla

Oppilasmäärä
Lauttakylän koulu 372, musiikkiopisto 290

Henkilökunnan määrä
Lauttakylän koulu 44 ja musiikkiopisto 22

Hankkeen pedagogiset tavoitteet (sisältäen mahdolliset omat painotukset / näkökulmat)
Keskeistä hankkeen tavoitteiden toteutumiselle on sekä perusopetuksen että musiikkiopiston henkilöstön sitouttaminen yhteistoimintaan sekä hankkeen aikana että varsinkin sen tuloksena syntyvässä uusimuotoisessa oppimisympäristössä. Hankkeen aikana on luotu uusi pedagoginen toimintamalli, joka perustuu alakoulun ja musiikkiopiston kiinteälle toiminnalliselle yhteistyölle. Pedagogisen toimintamallin pohjalta on laadittu tulevan yhteisen oppimisympäristön tilasuunnitelma, jossa on huomioitu uusien opetussuunnitelmien tuomat mahdollisuudet ja joustavat tilaratkaisut, tilojen kustannustehokas korkea käyttöaste ja yhteisöjen piirissä toimivien aikuisten ja lasten toiveet joustaville ja toimiville tiloille.

Hankkeen kuvaus
Työskentely alkaa oppilaitosten yhteisin pedagogisin keskusteluin, tavoitteena muodostaa kuva molempien oppilaitosten toimintakulttuurista ja lähentää henkilöstöjen ymmärrystä oppilaitosten tarpeista tilojen ja järjestelyjen suhteen. Koulutuksen, konsultoinnin ja vierailujen kautta edetään seuraavaan vaiheeseen, jossa visioidaan - huoltajia ja oppilaita/opiskelijoita osallistaen - oppilaitosten tulevaa yhteistä toimintamallia ja oppimisympäristöä. Tilojen ja toimintatapojen visioinnissa otetaan huomioon uuden opetussuunnitelman mukainen pedagogiikka joustavine oppimisympäristöineen ja ilmiöpohjaisine lähestymistapoineen. Visioinnissa pyritään uusien rakenne- ja kalusteratkaisujen avulla saamaan tulevan oppilaitoksen kaikki tilat mahdollisimman tehokkaaseen yhteiskäyttöön ja luomaan niiden pohjalta yhteinen tilasuunnitelman visio. Visioinnin pohjalta laaditaan hankkeen tilaohjelma yhteistyössä suunnittelijan kanssa lopullisen arkkitehtonisen suunnittelun lähtökohdaksi.

Miksi tämä koordinointihanke tarvitaan? (sisältäen mahdolliset omat painotukset / näkökulmat)
Lauttakylän koulu, Huittisten suurin alakoulu, toimii väliaikaisissa väistötiloissa ja uuden koulukiinteistön tarveselvitys on työn alla. Seudullinen Huittisten musiikkiopisto toimii puolestaan peruskorjausta odottavissa entisen kunnalliskodin tiloissa. Lauttakylän koulun uudisrakennuksen tarveselvitystä laaditaan sisällyttäen kiinteistöön paitsi esi-, vammais- ja perusopetuksen, myös musiikkiopiston tilat, mikä edellyttää pedagogiikan, oppimisympäristön ja tilojen mahdollisimman saumatonta yhteennivomista.

Mitkä ovat hankkeen avulla tavoiteltavat konkreettiset tulokset?
Hankkeen aikana on luotu uusi pedagoginen toimintamalli, joka perustuu alakoulun ja musiikkiopiston kiinteälle toiminnalliselle yhteistyölle. Pedagogisen toimintamallin pohjalta on laadittu tulevan yhteisen oppimisympäristön tilasuunnitelma, jossa on huomioitu uusien opetussuunnitelmien tuomat mahdollisuudet ja joustavat tilaratkaisut, tilojen kustannustehokas korkea käyttöaste ja yhteisöjen piirissä toimivien aikuisten ja lasten toiveet joustaville ja toimiville tiloille. Hankkeen tulokset toimivat pohjana uuden alakoulun/musiikkiopiston tarkemmille hankesuunnitelmille ja uudisrakentamiselle.

Miten tulokset ja vaikutukset arvioidaan?
Hankkeen tuotosten (pedagoginen toimintamalli ja tilaohjelma) työstämiselle asetetaan konkreettiset välitavoitteet, joiden toteutumista seurataan. Tuotosten lisäksi arvioidaan myös itse prosessia, jolla pedagoginen toimintamalli ja tilaohjelma syntyvät. Hankkeen vaikuttavuutta pystytään tarkastelemaan siinä vaiheessa, kun uudisrakennus etenee tarkempaan hankesuunnittelu- ja rakentamisvaiheeseen ja kun uusi yhteinen oppimisympäristö on otettu käyttöön. Hankkeen välitavoitteiden ja tuotosten arviointi toteutetaan hankkeelle perustettavan ydinryhmän toimesta, joka koostuu opetuspalveluiden ja teknisten palveluiden viranhaltijoista. Myös hankeprosessin ja hankkeen vaikuttavuuden arviointi voidaan toteuttaa tällä kokoonpanolla, mutta mahdollisuutta arvioinnin toteuttamiseen joko pedagogisen tai arkkitehtonisen opinnäytetyön kautta selvitetään.

Jäsenet
Leena Vilppala
Katja Haavisto
Katja Haavisto
Helena Kaasalainen
Jari Kantonen
Matti Kompuinen
Kaisa Leander
Eija Mattila
Riitta Mäkelä-Metsälä
Janne Norrgård
Eeva-Maija Talasma
Eeva-Maija Talasmaa
Petri Vainiotalo
Ei lisättyjä kuvia tai videoita.

Projektin tiedostot

Otsikko Kuvaus Tyyppi Lisätty Lisääjä
PEMU-hanke, hankesuunnitelma 29.11.2016 / arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila

Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy:n näkemus perusopetuksen ja musiikkiopiston yhteisestä oppimisympäristöstä. Hankesuunnnitelmassa on kuvattu koko kiinteistömassa sekä yksityiskohtaisesti muutamia eri toiminnalllisuuksia sisältäviä opetustiloja. 

03.05.2017 08:06 Matti Kompuinen

Tässä kuvataan kaikki kokeilun tulokset ja mahdolliset kokeilun aikana tehdyt tutkimukset sekä syntyneet innovaatiot.


Tähän lisätään linkkeinä tai esim- pdf- tiedostoina uutiset, jutut, artikkelit, videomateriaalit jne.


Tähän lisätään hankkeen aikana käytetyt materiaalit. Tähän liitetään myös havainnekuvat, 3D- mallinnukset, hankkeen aikaiset kuvat ja rakennuspiirustukset. Kaikki kuvatiedostot JPG, BMP jne lisätään ”Lisää kuva” toiminnolla


Tässä kerrotaan hankkeen budjetti seuraavasti: 

Irtokalustus

Laitehankinnat (tieto- ja viestintätekniikka)

Rakentamiskustannukset

Muut kulut

Kulut yhteensä

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •