Oppilaat työstävät lyhytelokuvan, johon sisällytetään yksi tai useampi Voimisteluliike. Elokuvan aihealue ja juoni ovat melko vapaasti oppilaiden suunniteltavissa, kunhan voimisteluliike (kuperkeikka, kärrynpyörä, puolivoltti, voltti, lentokuperkeikka, kieppi tms.) syntyy inspiroivassa ja epätavallisessa ympäristössä. Kun tarinassa esiintyy voimisteluliike, pysähtyy video hetkeksi varmistamaan kyseisen voimisteluliikkeen motoriset ydinkohdat sekä tehostein ja kuvakulmin opettaa voimisteluliikkeen katselijalle. Liikkeen jälkeen elokuva jatkuu normaalisti eteenpäin.
|
Toteutettu oppimiskertomus
Tarina
Opettaja
Aleksi Tanner
Koulu
Oulun normaalikoulu
Aine/aihe
Lyhytelokuva/ opetusvideo
Luokka
5-6
Oppilaiden ikä
12-13
Oppilasmäärä
16
Ajankohta
Kevät 2013
Tavoitteet
Projektin arvokkaimpina tavoitteina on oppilaiden vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen harjaantuminen sekä oman ryhmän työskentelyn reflektointi ja suunnittelu. Oppilaat oppivat keskustelemaan ja ottamaan myös toisten mielipiteet huomioon suunnitellessan projektia. Tämän lisäksi oppilaille syntyy kuva elokuvaprojektin erilaisista rooleista ja tehtävistä. Oppilaiden rohkeus esiintyä ja heittäytyä näyttelijän rooliin tuovat projektin tavoitteiksi myös draamakasvatuksen sisällöt.
Työtavat
Projekti lähtee liikkeelle Team Up -työkalun perehdytyksellä, sekä projektin esittelyllä. Oppilaat loivat jokainen oman profiilin valmiiseen opettajan luomaan Team Up -widgetin pohjaan. Oppilaat saivat valita itselleen neljä ominaisuutta, jotka toimivat myös osittain ryhmien jaon pohjana.
Työskentelyyn on tavoitteena käyttää yhteensä 12 oppituntia, jotka jaetaan lähtökohtaisesti seuraavalla tavalla:
Ensimmäiset neljä tuntia ryhmät suunnittelevat elokuvan teeman sekä juonen, roolit jokaiselle ryhmäläiselle, tapahtumapaikat, voimisteluliikkeen/t sekä puvustuksen ja lavastuksen.
Seuraavat neljä tuntia oppilaat kuvaavat tuotoksensa digivideokameroilla tehden useita ottoja jokaiseen kohtaukseen, jotta editointivaiheessa saadaan elokuvasta toimiva kokonaisuus.
Viimeiset neljä tuntia oppilaat työstävät elokuvien editointia Windows Live -elokuvatyökalulla sekä valmistavat äänimaiseman elokuviin Garage Band -ohjelmalla.
Projektissa käytetyt oppimisaktiviteetit
Team Up -työkalu
http://wookie.eun.org/wookie/wservices/wookie.apache.org/widgets/teamup/index.html?idkey=sLC.sl.eCP.pl.SeFXwbgEAPHjVTQvB64.eq.&proxy=http://wookie.eun.org:80/wookie/proxy&st=&locale=en-EN
Projektissa käytetty teknologia: laitteet
Projektissa käytetään kannettavia tietokoneita ryhmän itsearviointiin sekä elokuvien editointiin, digivideokameroita elokuvien kuvaamiseen sekä iPadeja äänimaiseman luontiin.
Työskentelyn kuvaus
Oppilaat työskentelevät kolmen viikon aikana yhteensä 12 oppituntia tallentaen jokaisen työskentelyjakson päätteeksi lyhyen nauhoituksen Team Up -työkalun avulla, siitä mitä ovat tehnet ja kuinka työskentely on sujunut. Tallenteissa tulee ilmetä mitä ryhmä on viimeisimmän oppimistuokion aikana tehnyt, mitä he aikovat tehdä seuraavaksi ja minkälaisia ongelmia he ovat kohdanneet.
Tuotokset
Valmiit tuotokset julkaistaan oppimaisema -sivustolle perustetussa projektin omassa blogissa. Blogista löytyy myös kuvia ja tarinoita eri työskentelynvaiheista sekä linkki luokan Team Up -sivustolle.
|
Jäsenet |
|