• Tekemisen ja kokeilemisen kautta oppiminen (Maker-kulttuuri) Maker-kulttuurissa on kyse teknologialla leikittelystä, vertaisoppimisesta, itse tekemisestä, käytännönläheisistä projekteista, ratkaisukeskeisyydestä sekä tekemisen ja kokeilemisen hyödyntämisestä oppimisessa. Tähän painopisteeseen keskittyviltä hankkeilta toivotaan oppiainerajat ylittävää yhteistyötä.
• STEAM-opiskelu (science, technology, engineering, arts, mathematics) STEAM-lähestymistavassa on kyse todellisten ongelmien ratkaisemisesta yhdistelemällä luovasti matematiikkaa, luonnontieteitä, taito- ja taideaineita, muotoiluosaamista ja teknologiaa. Tähän painopisteeseen keskittyviltä hankkeilta toivotaan tutkimuksellisten työskentelytapojen hyödyntämistä.
Kaikkien syntyvien oppimaisemien ideointia ja kehittelyä toteutetaan ja syntyvät mallit jaetaan kansallisissa ja globaaleissa verkostoissa Maker-kulttuurin mukaisesti. Oppilaiden, opettajien ja muun oppilaitoksen henkilökunnan osallisuus kehittämistyössä on olennaista. Hankkeessa tavoiteltuihin oppimaisemiin tarvitsemme tarkoituksen mukaisia kalusteita ja välineitä (kuten mobiililaitteet, Maker-värkkäysvälineet, mittalaitteet, VR/AR/MR, robotiikka ja mikrokontrollerit sekä esineiden internetin sovellutukset). Kalusteiden muunneltavuus ja välineiden monipuolisuus mahdollistavat erilaisia oppimista rikastavia ketteriä kokeiluja STEAM-opiskelussa. Tavoitteena on luoda eheämpi ja kokemuksellisempi koulupäivä.
Oppilaiden osallistaminen:
https://www.youtube.com/watch?v=VGyK2N9yYpY