Projekti toteutetaan 3. ja 5.-luokkalaisten oppilaiden kanssa.
Projektin tarkoituksena on pohtia hyviä tapoja, niiden
soveltamista käytännön tilanteisiin sekä
lisätä hyvien tapojen myötä hyvää
mieltä ja kouluviihtyvyyttä. Projektin alkuvaiheissa
käytämme inspiraationa videoita, kuvia ja
äänitteitä, joiden kautta lähdemme analysoimaan
asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä.
Inspiraatiomateriaalin jälkeen oppilaat laativat
käsitekartan ideoiden hyvän mielen kohteita kotona,
koulussa, harrastuksissa, luonnossa ja keväässä.
Unelmoinnin aikana oppilaat opettelevat myös aiheeseen sopivan
englannin kielisen laulun ja heidän laulunsa
äänitetään myöhempää
käyttötarkoitusta varten.
Laulun äänittämisen jälkeen
tehdään opettajajohtoisesti valkotaululle
käsitekartta hyvien tapojen
Näytä lisää... Projekti toteutetaan 3. ja 5.-luokkalaisten oppilaiden kanssa. Projektin tarkoituksena on pohtia hyviä tapoja, niiden soveltamista käytännön tilanteisiin sekä lisätä hyvien tapojen myötä hyvää mieltä ja kouluviihtyvyyttä. Projektin alkuvaiheissa käytämme inspiraationa videoita, kuvia ja äänitteitä, joiden kautta lähdemme analysoimaan asioita, jotka tuottavat hyvää mieltä. Inspiraatiomateriaalin jälkeen oppilaat laativat käsitekartan ideoiden hyvän mielen kohteita kotona, koulussa, harrastuksissa, luonnossa ja keväässä. Unelmoinnin aikana oppilaat opettelevat myös aiheeseen sopivan englannin kielisen laulun ja heidän laulunsa äänitetään myöhempää käyttötarkoitusta varten.
Laulun äänittämisen jälkeen tehdään opettajajohtoisesti valkotaululle käsitekartta hyvien tapojen osa-alueista (kiitos, anteeksi, toisten huomioiminen jne.). Sen jälkeen oppilaat jaetaan Team-up-työkalulla ryhmiin, ja jokaiselle ryhmälle annetaan työstettäväksi yksi osa-alue. Oppilaat pohtivat ryhmissä, miten hyvät tavat ja hyvä mieli liittyvät toisiinsa. Ajatukset kootaan yhteen n. 5 minuutin pohtimisen jälkeen. Koonnin jälkeen ryhmät alkavat ideoida saamansa osa-alueen aiheeseen liittyvän näytellyn tilanteen, tapahtumapaikan ja henkilöt. Sen jälkeen he kirjoittavat käsikirjoituksen, jossa näkyy alku, toiminta, huippukohta ja lopetus. Samalla he myös jakavat roolit ryhmänsä jäsenille (1 kuvaaja, 3-4 näyttelijää). Harjoittelujen jälkeen oppilaat kokontuvat yhteen tilaan ja esittävät näytelmänsä yleisölle. Opponenttiryhmä antaa palautetta, jonka pohjalta näytelmää kehitetään ja muokataan. Kun näytelmät ovat valmiit, ne videoidaan yhden opettajan avustuksella. Videoinnin jälkeen ryhmät suunnittelevat videonpätkiinsä tekstitykset suomeksi ja viidesluokkalaiset kääntävät ne englanniksi. Tekstitysten jälkeen videot leikataan yhdeksi kokonaisuudeksi, lisätään unelmointi-kuvia ja tekstejä sekä musiikki ja efektit.
Prosessin reflektointi tapahtuu ryhmittäin Team-up-työkalulla.
Opettajien osalta projektissa toteutetaan Metsokankaan koulun painopistealueista horisontaalis-vertikaalista yhteistyötä, luokka-asterajoja ylittävää toimintaa sekä samanaikaisopettajuutta.
« Lyhennä