Kotkassa innovatiivisia oppimisympäristöjä
kehittävä hanke kulkee nimellä
Luonto, leikki ja digi lasten
osallisuusväyliä. Hankeaika on
5.6.2018 - 30.6.2020.
Hankkeen aikana kehitetään yhdessä
lasten kanssa leikkiympäristöjä, joissa toteutuu
erilaisia suunnitteluun ja arviointiin lapsia osallistavia
työtapoja. Lähiympäristöä ja
-luontoa opetellaan käyttämään
oppimisympäristöinä yhä sujuvammin, tiiviimmin
ja moniulotteisemmin. Lapsia kannustetaan tutkimaan, toimimaan ja
leikkimään erilaisia tvt-laitteita ja digitaalisia
mahdollisuuksia
hyödyntäen. Hanketyössä ovat
tiiviisti mukana kolme pilottipäiväkotia: Rauhala,
Lankila ja Kotilo. Näillä päiväkodeilla on
kehittämisessä omat painopisteensä. Kunkin
päiv&au
Visa mer...
Kotkassa innovatiivisia oppimisympäristöjä kehittävä hanke kulkee nimellä Luonto, leikki ja digi lasten osallisuusväyliä. Hankeaika on 5.6.2018 - 30.6.2020.
Hankkeen aikana kehitetään yhdessä lasten kanssa leikkiympäristöjä, joissa toteutuu erilaisia suunnitteluun ja arviointiin lapsia osallistavia työtapoja. Lähiympäristöä ja -luontoa opetellaan käyttämään oppimisympäristöinä yhä sujuvammin, tiiviimmin ja moniulotteisemmin. Lapsia kannustetaan tutkimaan, toimimaan ja leikkimään erilaisia tvt-laitteita ja digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen. Hanketyössä ovat tiiviisti mukana kolme pilottipäiväkotia: Rauhala, Lankila ja Kotilo. Näillä päiväkodeilla on kehittämisessä omat painopisteensä. Kunkin päiväkodin painopisteiden toteutumista, matkaa ja oppimista voi seurata pilottipäiväkotien omien sivujen alta.
Kotkan oman vasun oppimiskäsitys perustuu tutkivaan toimintaan ja oppimiseen, jossa kohteena on koko lapsen maailma. Lapset ihmettelevät asioita luontaisesti toimiessaan ja leikkiessään. Aikuiset tarttuvat lasten luontaiseen ihmettelyyn ja ovat myös itse ihmettelijöinä. Lisäksi aikuinen kysyy ihmettelyyn sekä tutkimiseen ohjaavia kysymyksiä tai virittää kysymyksiä herättävän oppimisympäristön. Hankkeen aikana design-suuntautunutta pedagogiikkaa (dop) hyödynnetään menetelmänä kotkalaisen oppimiskäsityksen vahvempaan omaksumiseen. Kehittämisessä on mukana myös Itä-Suomen yliopisto, joka ylläpitää varhaiskasvatuksen design-pedagogista osaamista ja edistää tutkimuksellista tiedonhankintaa.
Tervetuloa seuraamaan innovatiivista toimintaamme!
« Förkorta