Kirjaudu sisään Unohditko salasanasi?

Maatilaprojekti

Tarkoituksena on luoda maatilamaailma.Maanviljelä -Matti (tai joku muu) on perinyt maatilan, jolla on maatilkku ja paljon erilaisia rakennuksia.  Oppilaat keksivät itse maanviljelijä-Matin tarinan, jossa Matti kulkee maatilan tuotantosuunnasta  toiseen ja lopulta valitsee ongelmien ja ratkaisujen vaakakupin pohjalta, mille alkaisi. 

Kolmen luokan oppilaille esitetään aihe kaikille yhdessä (4.4. 5.tunti) 

https://norssiportti.oulu.fi/index.php?id=3697&news_id=1378&archive=

Projekti eteni UBIKO-projektista tuttujen pedagogisten periaatteiden mukaisesti-

Ensimmäisessä projektitapaamisessa viriteltiin lapsia aiheeseen erilaisten maatilaeläinesittelyin ja maanviljelyn merkityksen kuvaamisella hauskasti ja innostavasti. Oppilaille kerrottiin myös Padeille asennetuista virtuaalimaatilapeleistä. Oppilaat tekivät tämän jälkeen valintansa teamupin avulla. Kaikeksi onneksi ryhmäjako meni

Näytä lisää...
 

Toteutettu oppimiskertomus
Learning story

Opettaja
Vuokko Kangas, Pentti Mankinen

Koulu
Oulun Normaalikoulu

Aine/aihe
Ympäristö- ja luonnontieti, äidinkieli, kuvaamataito, musiikki

Luokka
4a ja 4b

Oppilaiden ikä
10- 11 v.

Oppilasmäärä
42

Ajankohta
4.4-26.4

Tavoitteet
Oppilaat oppivat tuntemaan suomalaiseen ruoantuotantoon liittyvät olosuhteet, maatilan eläimet ja niiden hoitoon ja ruokintaan liittyvät tärkeimmät asiat.

Työtavat
Yhteistoiminnallinen tutkiva oppiminen, mobiilioppiminen. Oppilaiden yksilöllisistä tarinoista rakennetaan yhteiset digitaaliset tarinat eri medioin. Joku ryhmä tekee elokuvan, aika moni epub- muotoisen kirjan. Käytämme iPadeja oppimiseen.

Projektissa käytetyt oppimisaktiviteetit
Yhteistyöpäivät kahden luokan kesken perjantaisin. Tällöin kokoontuvat lehmät, lampaat, siat ja kanat. Viikolla oppilaat tekevät omaa tai oman luokan oppilaiden kanssa yhteistä tarinaa.

Projektissa käytetty teknologia: laitteet
IPadit, tietokoneet, interaktiiviset tykit, iPodit.

Työskentelyn kuvaus
Alkuintro 4.4. Lajiryhmätyöskentelyt 4a ja 4b- ryhmien kesken. 5.4. Eli projektipäivä. Työskentelyä yksilöllisesti ja pienissä ryhmissä omissa luokissa viikoilla 15 ja 16. 19.4. Projektipäivä eli lajiryhmätyöskentelyä ja viimeisen projektipäivän suunnittelua. 26.4 projektin loppuesitys-ja arviointipäivä. Tämän jälkeen kirjat/ elokuvat/ keynotet julkaistaan.

Tuotokset
IMoviet, ePub- kirjat, keynotet oppilaan valinnan mukaan.

Arviointi
Oppilaiden itse- ja vertaisarviointi, palautteet prosessista, tuotoksista ja yhteistyöstä opiskelijoilta ja ohjaavilta opettajilta.

Jäsenet
Vuokko Kangas
Markku Lang
Vuokko Kangas
Vuokko Kangas
Vuokko Kangas

Projektin tiedostot

Otsikko Kuvaus Tyyppi Lisätty Lisääjä
Kanoja

Ohessa kanaryhmän töitä. Kanaryhmä muodostui niistä oppilaista, jotka Teamup-työkalulla valitsivat aiheekseen kanat ja kanalan. Ryhmän sisällä oppilaat kuitenkin tekivät hyvin erityyppisiä toteutuksia aiheesta. Kävimme ryhmän kanssa aluksi etukäteen läpi, mitä he tietävät kanoista ennestään. 

tiedosto 20.06.2013 23:09 Vuokko Kangas
Sika

Jostakin syystä Sika-ryhmän valitsivat monet heikomman itsesäätelytaidon omaavat oppilaat, jotka käyttivät hyvin paljon aikaansa sikojen ääniä imitoiden, huumoria heittäen ja istuinjakkaroista karsinoita rakennellen. He kuitenkin myös tekivät töitä ja tuntuivat nauttivan aiheestaan. He tekivät Sika-juttunsa Book Creatorilla kirjan muotoon. Valitettavasti vain hienot ääniefektit eivät tallennu kuin iPadeilla toistettavissa versioissa. 

tiedosto 20.06.2013 23:25 Vuokko Kangas
Lampaiden karkuretki

Moni luokkiemme oppilaista on innostunut kirjoittaja, ja tässä yksi näyte motivoituneen kijoittajan digitarinasta. Harmi vaan, tässäkään eivät tallennu äänet. Jos joku on halukas saamaan kirjan epub-muodossa, voin lähettää. Myös tämä kirjoittaja on muistanut, että kirjassa saa olla vain omaa materiaalia.

tiedosto 20.06.2013 23:32 Vuokko Kangas
Lehmien karkuretki

Karkaaminen oli aika yleinen aihe tarinoissa. Tässä yksi lehmäryhmän tarina karkaavasta lehmäperheestä. Kiintoisaa oli, kuinka isälehmä kesken karkuretken huomasi, että jonkunhan pitää lypsää meidät! 

tiedosto 20.06.2013 23:36 Vuokko Kangas
Keynote

Useimmat tekivät ensin kirja- tai videotyyppisen digitarinan ja sitten keynoten, joka sisälsi tietoa. tässä viivin ja Essin lammasesitys. 

tiedosto 20.06.2013 23:39 Vuokko Kangas
Anetten ryhmän esitys
tiedosto 21.06.2013 00:05 Vuokko Kangas
Anetten oma tarina
tiedosto 21.06.2013 00:06 Vuokko Kangas

YLLÄPITO JA TUKI: info@oppimaisema.fi   •